Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЄС бачить шляхи зміцнення Української економіки

ЄС бачить шляхи зміцнення Української економіки в умовах напруженності Росії. Про це пише The Washington Post.

Європейський Союз вивчає шляхи підтримки економіки у розірваній східній частині України, за рахунок напруженості з Росією у зв'язку з морським протистоянням у Чорному морі минулого місяця , - заявив провідний дипломат ЄС в понеділок.

Україна шукає допомоги від своїх міжнародних партнерів в ЄС та НАТО, оскільки російські прикордонники обстріляли три українських військово-морських судна у Чорному морі 25 листопада, після чого кораблі були захоплені, а екіпажі — взяті у полон.

Незважаючи на це, 28-нафтовий блок навряд чи накладе будь-які нові санкції на Росію щодо своїх дій у анексованому Кримському регіоні та Азовському морі, які є важливими частинами української економіки.

"Для нас головним є практична підтримка, яку ми можемо надати", - заявив журналістам у Брюсселі глава зовнішньополітичного відомства Федеріка Могеріні після того, як провів зустріч із міністрами закордонних справ Європейського Союзу, зокрема, переговори з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

Клімкін зазначив, що він попросив забезпечити чотири речі: допомогти організувати звільнення захоплених моряків, добитись умов свободи плавання у водах регіону з можливим використанням спостерігачів, долучення більшої кількості росіян до списку санкцій ЄС та можливі відповідні заходи проти Російських портів, а також надання проектів з водопостачання та енергетики які змогли б покращити економіку.

Хоча, нові санкції навряд чи будуть запроваджені, цього тижня лідери ЄС очікують продовження існуючих економічних санкцій проти Росії щодо анексії Криму та дестабілізації України.

Поширення цих санкцій пов'язане з прогресом у реалізації Мінської мирної угоди, яка має на меті припинення конфлікту на сході України.

"Оскільки прогресу у досягненні мінської угоди немає, відповідно немає необхідності змінювати нашу політику", - сказав міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндсер.

Незважаючи на це, ЄС минулого місяця додав ще дев'ять людей до іншого списку санкцій за "незаконними" виборами на Сході України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ