Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЄС підтримає інфраструктурні проекти в Азово-Чорноморському регіоні

ЄС підтримає інфраструктурні проекти в Азово-Чорноморському регіоні, - прес-служба Віце-прем’єр-міністра України.

Для України важлива підтримка Євросоюзу у інфраструктурних проектах в Азово-Чорноморського регіону. Також ми працюємо з європейськими колегами і у напрямку  реалізації інфраструктурних проектів на півдні України. Це стосується не тільки розвитку залізничної та автомобільної логістики, а й проектів в Маріуполі, Бердянську і Мелітополі.

Про це наголосив у Брюсселі Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами зустрічі з Головою делегації ЄП в Парламентському Комітеті асоціації Україна – ЄС Даріушем Росаті та депутатами делегації.

«Ми розраховуємо на підтримку Євросоюзом проектів з розвитку Азово-Чорноморського регіону, які ми визначили на найближчу перспективу. Це, вирішення питання щодо інфраструктурного розриву регіону з рештою території країни, навколишнього середовища, підтримки малого і середнього бізнесу, освіти, економічного розвитку, цивільної безпеки і урядування. Враховуючи, що регіон зазнає прямого впливу від конфлікту з РФ і приймає найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб, в той же час Азово-Чорноморський регіон залишається своєрідним економічним та сервісним хабом для людей з непідконтрольної Україною території. Тож ми маємо підсилювати існуючу інфраструктуру та імплементувати там реформи, що впроваджуються за підтримки ЄС», — зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр поінформував європарламентарів про хід реформ в Україні, зокрема децентралізації, енергоефективності, реформ у секторі юстиції та у боротьбі з корупцією.

«Нашими пріоритетами є остаточне прийняття змін до Конституції щодо інтеграції України до ЄС та НАТО, співпраця з МВФ, реалізація умов 4-ї програми МФД ЄС та завершення реформи децентралізації», — зазначив Геннадій Зубко.

Також Віце-прем’єр-міністр звернувся до європарламентарів з проханням якнайшвидше затвердити «азовський пакет санкцій» проти РФ, що  допоможе стримати подальшу російську агресію в Азово-Керченській акваторії та звільнити з полону українських моряків. Йдеться як про секторальні, так і про персональні обмежувальні заходи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ