Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЄС продовжив санкції проти Росії і Сирії через застосування хімічної зброї

Рада Європейського союзу ухвалила рішення продовжити до 16 жовтня 2020 року режим санкцій, запроваджених на початку 2019 року за застосування хімічної зброї.

Обмеження, які передбачають заборону на поїздки до ЄС і заморожування активів, діють щодо дев’яти осіб: п’ятьох сирійців і чотирьох росіян, - передає Радіо Свобода.

Серед останніх значаться керівник Головного управління Генштабу Росії (колишнє ГРУ) Ігор Костюков і його перший заступник Володимир Алексєєв, а також Анатолій Чепіга і Олександр Мішкін. Останні внесені в список і під іменами ʺОлександра Петроваʺ і ʺРуслана Бошироваʺ.

Влада ЄС вважає їх офіцерами ГРУ, причетними до організації замаху на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочку Юлію у британському місті Солсбері.

Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні в березні минулого року. Британська влада офіційно звинуватила Росію в причетності до отруєння Скрипалів речовиною ʺНовачокʺ і назвала імена підозрюваних, які в’їжджали до Великої Британії за документами на ім’я ʺРуслана Бошироваʺ й ʺОлександра Петроваʺ.

Москва звинувачення заперечує.

Скрипалі відновилися після нападу, але через контакт із залишками отрути громадянка Великої Британії Дон Стерджес померла в червні 2018 року, а її партнер Чарлі Роулі має значні проблеми зі здоров’ям.

США також запровадили санкції проти Росії через отруєння Скрипалів.

Санкції продовжені також щодо п’ятьох громадян Сирії й однієї сирійської юридичної особи, які, як стверджується, несуть відповідальність за використання хімічної зброї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ