Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЄС та Польща допоможуть вдосконалити систему цивільного захисту ОТГ

Асоціація добровільних пожежних команд Республіки Польща за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” допоможуть вдосконалити систему цивільного захисту в об’єднаних громадах України.

Про це повідомляє Євроінтеграційний портал, посилаючись на Державну службу України з надзвичайних ситуацій.

За інформацією відомства, до проекту приєднаються громади шести областей: Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Рівненської, Хмельницької та Чернігівської.

Ініціатива “Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України” має підтримати ОТГ в процесі управління кризовими ситуаціями на місцевому рівні. Крім того, проект допоможе громадам створити плани заходів у сфері цивільного захисту — з особливим акцентом на створення добровільних пожежних команд, які доповнюють професійні пожежні частини.

“Участь в ініціативі “Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України" дозволить громадам-учасницям отримати професійну підготовку, пройшовши відповідні навчання та покращити співпрацю з обласними управліннями ДСНС”, — зазначили у службі.

Щонайменше десять з тридцяти громад-учасниць отримають підтримку у вигляді професійного менторства від міжнародних експертів з аналізу місцевих ризиків та створення детального місцевого плану безпеки та заходів реагування на надзвичайні події.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ