Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЄС та Світовий банк допоможуть модернізувати органи державної влади

Європейський Союз та Світовий банк профінансують закупівлю та встановлення інформаційної системи управління людськими ресурсами (та управління заробітною платою) (ІСУЛР) для українських державних установ.

Про це повідомляє Євроінтеграціний портал, посилаючись на Представництво ЄС в Україні.

Йдеться про сучасне програмне забезпечення, яке поєднає та автоматизує низку функцій управління персоналом і аналітичних інструментів, зокрема, зберігання даних про працівників, управління зарплатами, підбору персоналу та адміністрування пільг. Крім того, ІСУЛР забезпечить доступ громадськості до відкритих даних щодо кількості працівників та заробітної плати в установах державного управління.

“Це не тільки покращить і спростить процеси, але й підвищить прозорість і підзвітність. Цей процес – частина ширшої підтримки ЄС реформи державного управління в Україні”, – зазначив Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі.

У дипмісії зазначили, що сума відповідного контракту становить 1.5 млн доларів США. На першому етапі в Національному агентстві України з питань державної служби, Державному агентстві з електронного урядування, Секретаріаті Кабінету Міністрів та вісімнадцяти міністерствах планують  впровадити чотирнадцять з вісімнадцяти функціональних модулів ІСУЛР. З-поміж іншого вони підтримуватимуть управління посадами та особистими профілями державних службовців, конкурентним набором, управлінням поїздками та нарахуванням заробітної плати.

За наявності додаткового фінансування та задовільної роботи постачальника до контаркту планують додати чотири додаткові модулі та розгорнути систему для інших центральних органів влади та регіональних і районних адміністрацій. Додаткові модулі включатимуть самообслуговування персоналу, управління продуктивністю та компетенціями, а також звітність та аналітику.

ІСУП закуплять в межах проекту “Посилення управління державними ресурсами”, який є частиною великої програми на підтримку  Стратегії реформи державного управління України на 2016-2020 роки. Кабінет Міністрів України ухвалив Стратегію РДУ та Концепцію ІСУЛР у грудні 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ