Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЄС встановив нульове мито на українське взуття

Євросоюз на три роки встановив нульове ввізне мито для українського взуття.
фото умовне

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на заступницю міністра економічного розвитку та торгівлі Наталю Микольську про що вона розповіла в ефірі "5 каналу" 21 липня.

За її словами, в межах квот товари ділять на дві групи. Перша група - це товари, де мито є незначне, де сплачують 5% - 14% мита і товар залишатиметься конкурентним на ринку ЄС. До таких товарів Микольська віднесла мед, тому що він є конкурентний і на ринку ЄС.

Друга група - це товари де ЄС знизила ввізне мито до нуля. За словами Микольської, Україні знизили мито не тільки на сільськогосподарські продукти, а й на ряд промислових товарів, зокрема, українські виробники отримали зниження європейських мит до нуля на взуття.

"Українське взуття зараз достатньо конкурентне і ми бачимо те, що українська легка промисловість показує середньо високі показники приросту. Звичайно, значну частину ми зараз шиємо по давальницькій сировині, коли ми фактично шиємо на замовлення іноземних брендів", - розповіла вона.

"Але все більше українських компаній також починають шити те, що називається private lable. Фактично нам дають замовлення, як має виглядати товар, а вже українська компанія сама закуповує сировину, фурнітуру, шиє на території України і далі постачає на ринок ЄС", - повідомила Микольська.

Нагадаємо, 17 липня Рада ЄС затвердила нові тимчасові торговельні преференції для України. Вони вводяться на строк до трьох років в якості доповнення до Угоди про створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі і набувають чинності з вересня 2017 року.

За словами Микольської, Євросоюз надав Україні додаткові квоти на зернові, оброблені томати, виноградний сік. Також передбачена прискорена лібералізація торгівлі деякими промисловими товарами: мідними і алюмінієвими виробами, рідкокристалічними екранами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ