Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

ЄС виділить Україні €50 мільярдів попри вето Угорщини, - Кулеба

Це питання єдності блоку, та країни докладають усіх зусиль, щоб його зберегти

Фото: Depositphotos

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що країни ЄС у будь-якому випадку прийме рішення про виділення 50 млрд євро Україні, навіть якщо Угорщина буде проти.

Про це сказав Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, пише УНН.

Кулеба зазначив, що рішення про виділення 50 млрд євро для України перенесли на початок наступного року не через вето Угорщини, а через те, що 26 країн ЄС дають час Угорщині, щоб домовитися про приєднання до виділення коштів.

«Тому що вони (ЄС - ред.) не хочуть мати ситуацію, коли постійно ухвалюється рішення без однієї країни. Рішення про те, що Україна отримає ці гроші, буде. Питання залишилося одне: або це зроблять 27 країн разом – усі члени ЄС включно з Угорщиною, і Угорщини дали місяць на проведення додаткових перемовин, – чи ці гроші виділять 26 країн Європейського Союзу без Угорщини», – додав міністр.

Кулеба наголосив, що це питання єдності блоки та країни докладають усіх зусиль, щоб його зберегти. Але якщо це не вдасться, то гроші все одно будуть виділені.

Нагадаємо, у середині грудня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що наклав вето на багаторічний пакет допомоги Україні на 50 млрд євро. Водночас Європейський Союз 1 лютого, як очікується, проведе саміт для обговорення свого багаторічного бюджету, включно з фінансуванням для України на 50 млрд євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ