Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄС зняв обмеження на поїздки за наявності COVID-сертифіката

Рада Європейського союзу остаточно затвердила рішення, який знімає обмеження на поїздки всередині ЄС за наявності цифрового COVID-сертифіката.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це інформують на офіційному сайті Ради ЄС.

Повідомляється, що власники сертифікатів вакцинації від коронавірусу не повинні проходити тестування або самоізоляцію, якщо вони вакциновані препаратом, схваленим Європейським медичним регулятори. При цьому з моменту другої дози має пройти не менше 14 днів, але країни учасниці ЄС можуть знімати обмеження, навіть якщо людина вакцинувалася тільки першою дозою.

Ті, хто перехворів і має сертифікат з підтвердженням того, що з моменту отримання позитивного результату тесту пройшло менше 180 днів, не мають піддаватися тестуванню або карантину.

Неповнолітні не повинні піддаватися самоізоляції, якщо це не вимагається від супроводжуючої їх особи.

Члени ЄС повинні й надалі категорично не заохочувати другорядні поїздки в "темно-червоні" регіони з високою поширеністю штамів COVID-19. Від людей, які прибувають з цих районів, як і раніше треба вимагати наявність негативного тесту на COVID і проходження самоізоляції.

Вимога мати негативний тест поширюється і на тих, хто приїжджає з "помаранчевої зони". Такий тест можна зробити після прибуття. Діти до 12 років звільняються від тестування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ