Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Єврокомісія готова виділити Україні 1 млрд євро допомоги

Європейська комісія готова надати Україні транш фінансової допомоги на суму 1 млрд євро. Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Європейська комісія готова запропонувати новий транш на суму 1 млрд євро Україні. Пропозиція, ймовірно, буде надіслана до Ради Європи і Європейського парламенту наступного тижня. Якщо все буде добре, перший транш може бути виплачений у липні-вересні", - написав Йозвяк в Twitter.

За словами віце-президента Європейської комісії Валдіса Домбровскіса, після того, як пропозиція надійде, її будуть обговорювати країни-учасниці Євросоюзу і Європарламенту.

«Це вже обговорювали в кінці минулого року, коли попередня програма закінчилася і, на жаль, ми не змогли виплатити останній транш у розмірі 600 мільйонів євро, оскільки не всі умови були виконані. Тому ми підготували ще одну програму макрофінансової допомоги в розмірі 1 мільярда євро двома траншами, за 500 мільйонів кожен. Зараз ми запустили всі необхідні процедури», – розповів Домбровскіс "Радіо Свобода".

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що Єврокомісія затвердила нову програму макрофінансової допомоги для України.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ