Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Європарламентарі закликали владу України підтримати ЛГБТ-марш у Києві

Тридцять п’ять депутатів Європейського парламенту підписали лист до влади України, у якому закликали підтримати запланований на 17-те червня Марш рівності в Києві. Документ оприлюднили на сайті ініціатора листа, євродепутата Ребекки Хармс.

“Два поспіль КиївПрайди без насильства показали прихильність країни до права мирних зібрань, заради якого загинули багато людей під час Революції Гідності. Ми закликаємо українську владу зберегти мир й цьогоріч і гарантувати безпеку під час майбутнього КиївПрайду”, – наголошують європарламентарі.

Вони стверджують, що наразі законодавчий прогрес в Україні застопорився. “Україна залишається одним з останніх місць в Європі, де закони не захищають ЛГБТ-меншість”.

“Зробіть історичний крок і будьте в першому ряду в той час, як українці йдуть назустріч сильній, різноманітній і рівноправній демократії в нашій європейській сім’ї”, – закликають депутати.

Раніше Петро Порошенко відповів на петицію про популяризацію традиційних сімейних цінностей, яка набрала понад 25 тисяч голосів. Зокрема, він доручив уряду внести пропозиції щодо розв’язання наявних проблем у цій сфері.

Так, автор петиції закликав Президента заборонити усі прояви “антисімейних ідей”: “марші рівності”, “прайди”, “гей-паради”, “фестивалі квір-культури”, тематичні матеріали у ЗМІ.

Український інтерес

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ