Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Євросоюз до кінця зими виготовить 1 млн боєприпасів для України

Речниця Єврокомісії Йоганна Бернсель 11 січня сказала, що Європейський Союз зможе виготовити 1 мільйон боєприпасів для України до кінця цієї зими.

Про це вона повідомила на брифінгу в Брюсселі, пише Суспільне. 

"Ми впевнені в тому, що обсяг виробництва європейської оборонної індустрії досягне 1 мільйона одиниць снарядів на рік. Європейська промисловість вже має виробничі потужності, які значно перевищують мільйон снарядів. Щодо артилерійських снарядів, ми невдовзі зможемо виробляти 1 мільйон одиниць, ми досягнемо цієї мети до весни, як і планувалося", — сказала речниця ЄК.
Вона додала, що не знає, на якому етапі зараз країни-члени ЄС зараз стосовно постачань, але Бернсель упевнена в загальному обсязі виробництва.

Речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано додав на цьому самому брифінгу, що країни Євросоюзу вже надали Україні 300 тисяч снарядів і 3300 ракет із запасів. На сьогодні виконано вже понад 20 рамкових контрактів. Станом на кінець грудня 2023-го контракти передбачали постачання Україні щонайменше 180 000 боєприпасів.

"Для того, щоб Україна могла захистити себе на полі бою, їй потрібно багато протиракетних засобів, ракет, ППО і всього іншого, щоб збивати безпілотники з повітря і на фронті на сході країни. Уже триває війна на виснаження, яка ведеться переважно за допомогою артилерії, тому українські партнери потребують багато чого. Ми повідомляємо про це країнам-членам", — сказав Стано.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ