Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Youtube заблокував трансляцію донецького телеканалу з похорону Захарченка

Відеохостинг YouTube заблокував відеотрансляцію російського телеканалу "Царгород" і сепаратистського "Оплот ТВ" з похорону ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка.

Як повідомляють "Новости Донбасса", у заблокованій трансляції вказано, що це зроблено на вимогу Universal Music Group (UMG).

Точна причина блокування невідома. "Царгород" і "Оплот ТВ" вели на своїх каналах у YouTube ідентичні трансляції з місця похорону Захарченка. 

Разом з тим видання зазначає, що російський державний медіахолдинг ВГТРК випустив не менше 30 сюжетів про загибель Захарченка і жодного - про річницю теракту у школі Беслана, де у 2004 році терористи утримували в заручниках понад 1100 осіб, а під час спроби силового захоплення будівлі загинули 334 з них, переважно - діти.

31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув внаслідок вибуху у ресторані у центрі Донецька. У "ДНР" заявили, що внаслідок вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

Церемонія прощання з Захарченком пройшла 2 вересня у донецькому театрі опери та балету. На похорон Захарченка у "ДНР" організували приїзд бюджетників і студентів.

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи". 

В.о. "глави ДНР" Дмитро Трапєзніков заявив, що затримані за підозрою у вбивстві Захарченка підтвердили причетність України до цього злочину.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ