Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Литва почала відзначення 15-річчя участі в НАТО

З нагоди 15-х роковин вступу в ряди НАТО в литовському парламенті відбулася дискусія про значення Альянсу для державності Литви. Перед литовським Сеймом урочисто піднято прапори всіх натівських країн. Про це інформує Польське радіо.

Також відкрито виставку, присвячену 20-річчю участі в Альянсі Польщі, Чехії та Угорщини; виставка включає експозицію "20 років Польщі в НАТО". Польська посол у Литві Уршуля Дорошевська звернула увагу, що її презентація в такому місці як парламент Литви є надзвичайною подією: "Литовці пам’ятають цей страшний момент, коли совєтське військо хотіло зайняти парламент і вони самі захищали його своїми грудьми. Це показало величезну рішучість литовського народу".

Польська дипломатка нагадала, що в авіабазі у місті Шяуляй на півночі Литви польські пілоти беруть участь у місії Baltic Air Policing: "Це показує, наскільки ми є близькими, як співпрацюємо і що разом ми безпечніші", – додала Уршуля Дорошевська.

Депутатка литовського парламенту Ріта Тамашуньєне звернула увагу, що завдяки участі Литви в структурах НАТО жителі цієї країни можуть почуватися набагато безпечніше. За її словами, "така невелика країна на прикордонні не досягла б цього самостійно".

Головні святкування з нагоди роковин присутності Литви в Північноатлантичному альянсі відбудуться в суботу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ