Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 17 липня у Львові запрацюють дитячі садочки

Як повідомили 14 липня Гал-інфо у прес-службі ЛМР, сьогодні міська комісія з питань ТЕБ і НС прийняла низку рішень для послаблення карантинних обмежень. Зокрема, дозволено відкрити дитячі садочки, інклюзивно-ресурсні центри і заклади розміщення.
Фото ЛМР
Також прийнято рішення щодо початку роботи лабораторного підрозділу міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на базі лабораторії Держпродспоживслужби.

ʺНа сьогоднішньому засіданні комісії з питань ТЕБ і НС ми обговорювали протокол позачергового засідання обласної комісії, яка відбулась вчора. Згідно з критеріями постанови Кабміну, Львівська область може перейти до наступного етапу послаблення карантинних заходів, відтак було прийнято ряд наступних рішень.

Ми прийняли рішення дозволити роботу дошкільних навчальних закладів всіх типів та форм власності з 17 липня. Напередодні нам необхідно провести опитування серед батьків, щоб розуміти, яка очікувана кількість дітей може відвідувати садочки, та завезти продукти харчування для дітей.

Також ми дозволили роботу інклюзивно-ресурсних центрів Львова для проведення корекційної та психологічної допомоги, необхідної для дітей. Ми пропонуємо відкрити їх з 15 липня.

Окрім того, було прийняте рішення з 15 липня дозволити роботу закладам, які пропонують свої послуги із розміщення.

Ми внесли зміни до рішення міської комісії з питань ТЕБ і НС в частині того, що не дозволено: далі забороняється відвідування місць громадського перебування і громадського транспорту без масок та посвідчення особи, проведення різних заходів в кількості більше ніж 10 осіб, проведення діяльності закладів громадського харчування з 23.00 до 7.00.

На засіданні комісії було прийнято рішення щодо початку роботи лабораторного підрозділу нашої Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на базі лабораторії Держпродспоживслужби. Перш ніж приймати це рішення, відбулось чимало робочих нарад щодо розгортання такої діяльності на їх базі, де не вистачає спеціалістів. Ми відбирали людей, лаборантів, вірусологів для того, щоб забезпечити роботу і покращити швидкість проведення ПЛР-тестуваньʺ, — розповіла Галина Слічна, очільниця міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалили рішення частково послабити карантинні обмеження в області і дозволили роботу дитячих садочків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ