Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні запрацює нова медична програма

У п'ятницю,19 квітня о 13.00, у Львівському прес-клубі відбулась прес-конференція з приводу обговорення програми “Безкоштовна діагностика”, яка повинна стартувати 1 липня 2019 року.

У програму "Безкоштовна діагностика" увійдуть:

  • 12 нових аналізів — додатково до 8 базових, які вже оплачує Національна служба сімейному лікарю;
  • мамографія і 5 видів рентгена: грудна клітка, суглоби, хребет, кістки і приносові пазухи;
  • ехокардіографія, моніторинг ЕКГ і 2 види тесту для визначення патологій серцево-судинної системи;
  • 6 видів УЗД: шлунково-кишковий тракт, нирки, сечовий міхур, артерії ніг, щитовидна і молочні залози;
  • 4 види біопсії під контролем УЗД: щитовидної залози, лімфатичних вузлів, молочних та передміхурової залоз;
  • видалення новоутворень: м’яких тканин і шкіри, у носі, гортані, вухах.

Також "Безкоштовна діагностика" включатиме ендоскопічні дослідження і операції одного дня: стравоходу, шлунка, дванадцятипалої і товстої кишки, сечового міхура, трахеї і бронхів.

Як зазначає Андрій Петрух, кандидат медичних наук, генеральний директор ПП “Медіс”: - "майже 70% усіх клінічних рішень у медицині засновані на результатах лабораторних досліджень, а для інфекційних та хронічних захворювань цей відсоток наближається до 100.  Клінічно-лабораторна діагностика - це є дуже складна технологічна галузь медичної діагностики зарахунок того, що її проводять на молекулярному та генетичному рівнях. Ця важлива галузь медицини дуже стрімко розвивається і має великі перспективи".

Головними перевагами цієї програми є те, що державні кошти ходитимуть за пацієнтом, а він з цими коштами зможе звертатись як у комунальні заклади охорони здоров'я так і приватні. А для того, щоб обрати заклад охорони здоров'я, в якому пацієнт має бажання здати аналізи - він може керуватись міжнародними стандартами ISO 1589 та ISO 9001, що засвідчують належну якість надання медичних послуг. Проте не варто забувати, що у будь-якій діагностиці є важливим вміння лікаря зібрати анамнез, для того, щоб призначити справді необіхдні аналізи, які дадуть об'єктивний результат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ