Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 5 червня на трьох маршрутах Львова будуть тестувати оплату через е-квиток

Як повідомила в коментарі Гал-інфо заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк, з 5 червня на трьох маршрутах Львова розпочнуть тестувати оплату проїзду через систему е-квитка.

Тестування буде відбуватись на автобусах трьох маршрутів: , та 10. Всього буде залучено 28 автобусів. Для цього було укладено відповідний договір про тестування системи електронного квитка між Львівавтодором та АТП. Відповідно кошти за проїзд в даних автобусах буде отримувати "Львівавтодор" та проводити розрахунки з автотранспортним підприємством. 

Ірина Маруняк повідомила, що на автобусах даного маршруту буде запроваджено можливість використання валідаторів системи електронного квитка для здійснення оплати проїзду.

"Пасажир зможе оплатити проїзд за допомогою банківської картки, або ж за допомогою мобільного телефону з NFS через Google Pay чи Apple Pay", - повідомила Ірина Маруняк.

Вона також додала, що буде збережено можливість оплати проїзду готівкою у водія. Однак водій буде зобов'язаний видати пасажиру спеціально сформований й надрукований на принтері разовий електронний квиток для проїзду.

На маршрутах будуть працювати також контролери. Однак на етапі тестування штрафувати пасажирів не будуть, а будуть проводити роз'яснювальну роботу та навчання пасажирів.

На час тестування тариф за проїзд залишається незмінним - 15 гривень як при готівковій оплаті у водія, так і при безготівковій оплаті.

"15 гривень залишається. Але коли електронний квиток буде запроваджений повною мірою, то так, є рішення виконкому, в якому передбачений нижчий тариф - 10 гривень при безготівковій оплаті та 15 гривень за квиток у водія. Але це буде запроваджено після успішного тестування системи", - додала Ірина Маруняк.

Етап тестування системи триватиме до 30 червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ