Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З Італії на Львівщину повернулися 34 дитини

Сьогодні, 2 серпня, з Італійської Республіки в Україну повернулося 34 дитини, які через ведення бойових дій та часткову окупацію Запорізької області російськими військами були переміщені у безпечні місця. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Йдеться про вихованців одного із закладів Запорізької області, дітки – шкільного віку, від 12 до 16 років. Їх поселили в одному закладів для дітей у Львівській області. Разом з дітьми приїхали також їх супроводжувачі.

«Ми дякуємо партнерам з благодійних фондів «Нові Горизонти для дітей Україна» та «Маленькі перемоги» за допомогу у зустрічі, організації харчування та перевезенні дітей. Для нас дуже важливо вберегти психіку кожної дитини, щоб вона почувала себе безпечно, не чула вибухів та сигналів тривоги»,  – зазначив начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

Станом на 01.07.2023  у 17 локаціях Львівської області знаходиться 296 дітей тимчасово переселених (евакуйованих) в складі закладів інституційного догляду з територій, де тривають бойові дії (Луганська, Донецька, Запорізька, Миколаївська області), всі діти мають статус ВПО, з них 156 дітей мають статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Також 56 дітей  перебувають на оздоровленні у Закарпатській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ