Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

З нагоди Китайського Нового року для українців віртуально відкрили музеї

Онлайн виставку «Цинь-минуле та сьогодення Теракотової армії» спеціально для українського глядача організовано Посольством КНР в Україні, Департаментом культури та туризму провінції Шеньсі, за підтримки Державного агентства розвитку туризму України.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Експозиція побудована на історичних подіях третього століття до нашої ери. Народ династії Цинь, на той час створив скарб історії та культури світового рівня – Теракотові статуї воїнів та бойових коней у гробницях імператора Цинь Шихуана.  

«Щоб у період Свята весни – Нового Року за китайським календарем створити для українських друзів радісну новорічну атмосферу, запрошуємо  відвідати віртуальний яскравий світ Теракотових воїнів, витвору культури, який справив на світ колосальне враження та вплив», - наголошують організатори виставки.  

Голова правління громадської організації «Культурно-дослідницький центр України та Китаю "Ланьхва" Юрій Котик розповів, що онлайн виставки це вимушений крок в умовах пандемії. Українсько-китайська співпраця в економічній, туристичній, культурній сферах у перспективі розвиватиметься швидкими темпами. На його думку, особливо доречно налагоджувати зв’язки у міжрегіональному форматі, між провінціями Китаю та областями України.

«У наших народів багатотисячна історія. За китайським календарем, 1 лютого розпочався 4720 рік. В час коли поїздки обмежені, ми маємо можливість пізнавати культуру, традиції один одного, творити сучасність. Технології дають можливість втілювати захопливі мультимедійні проєкти. «Цинь-минуле та сьогодення Теракотової армії»- це перша виставка. Ми плануємо підготувати наступні тематичні експозиції про китайське мистецтво та популяризувати  українську культуру за кордоном», - зазначив Юрій Котик.    

Виставку «Цинь-минуле та сьогодення Теракотової армії» можна переглянути за посиланням ТУТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ