Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З нагоди професійного свята на Львівщині відзначили військових капеланів

Українські військові капелани здійснюють духовний супровід воїнів у зоні бойових дій, шпиталях, частинах та, зокрема, займаються психологічною підтримкою бійців.
Фото - ЛОДА

Сьогодні, 25 жовтня, в Україні відзначають День військового капелана. Привітали військових капеланів і на Львівщині.

 «Сьогодні по-особливому дякуємо військовим капеланам нашої держави за службу та служіння. За понад 9 років війни українська армія показала себе як дуже міцна духом. Дорогі священники, дякую вам за те, що вселяєте в душі воїнів цю міць. Ви – невідʼємна частина українського війська. Ваша головна зброя – молитва. За перемогу над ворогом, за збереження життів наших захисників, за те, щоб усі українські сім’ї знову були разом. Молимося разом з вами і віримо, що настане справедливий мир для нашої держави»,- зазначив Максим Козицький.

Очільник області за духовну підтримку військовослужбовців, стійкість і непохитність у капеланській діяльності та з нагоди професійного свята вручив подяки:

о. Юрію Галабуді - капеланові Навчального центру імені Василя Вишиваного Національної гвардії України

о. Іванові Гальо - молодшому лейтенанту, капеланові 80-ої аеромобільної бригади військової частини А0284

о. Михайлу Ткачіву - капелану Львівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у м. Жовква

о. Іванові Сасу капеланові 356-го артилерійського полку військової частини А3618

пастору Михайлу Дрену- голові відділу військового капеланства Львівського обласного об’єднання Української Церкви Християн Віри Євангельської. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ