Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

З незаконного користування громаді повернули 230 га земель

Прокуратура повернула з незаконного використання 230 га земель на Львівщині. Правову позицію органів прокуратури Львівської області підтвердив цьогоріч у червні і Верховний Суд, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області

Прокуратура зверталась із позовами до органів місцевого самоврядування і суб’єктів господарювання та вимагала скасувати рішення, на основі яких підприємствам надано право на використання понад 150 га земельних ділянок (для ведення товарного сільськогосподарського виробництва), власники яких померли, а спадкоємці, за законом чи заповітом, відсутні чи не прийняли спадщини.  Також прокуратура вимагала звільнення територій, розташованих за межами населеного пункту.

Крім цього, зазначимо, що вказане рішення Верховного Суду є преюдиційним, а відтак, це дасть змогу прокуратурі скасувати у суді апеляційної інстанції 14 незаконних судових рішень у схожих справах. 

З врахуванням правової позиції суду касаційної інстанції, цьогоріч, 19 липня, Львівським апеляційним господарським судом задоволено апеляційну скаргу прокуратури Львівської області.

Так, скасовано рішення Господарського суду Львівської області та визнано підставним та обгрунтованим позов Червоноградської місцевої прокуратури до приватного підприємства і Замочківської сільської ради щодо визнання недійсним рішення про надання на умовах оренди невитребуваних пайових земель, а також звільнення земельної ділянки площею понад 80 га.

На даний час це рішення набрало законної сили.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ