Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

З початку агресії РФ на Донбасі від розриву мін загинули 269 цивільних

З початком агресії РФ на Донбасі внаслідок підриву на мінах та вибухонебезпечних залишках війни загинули 269 цивільні особи, ще 564 отримали поранення.

Такі цифри надало управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України у відповідь на запит журналіста УНН.

"З початком агресії Російської Федерації на територіях Донецької та Луганської областей внаслідок підриву на мінах та вибухонебезпечних залишках війни постраждало 833 цивільні особи (269 загинуло та 564 поранено), з них 125 дітей (27 загинуло та 98 поранено)", - йдеться у відповіді на запит.

Як зазначили в управлінні, останнім часом збільшилася кількість випадків підриву цивільного населення на мінах та вибухонебезпечних залишках війни в окремих районах Донецької та Луганської областей тимчасово непідконтрольних уряду України та в сірій зоні.

"За останні 3 місяці зафіксовано 17 випадків підриву населення на мінах та вибухонебезпечних залишках війни, з них всього 2 на підконтрольній уряду України території. Внаслідок згаданих підривів 8 осіб загинуло, з них 3 дітей, та 13 осіб отримали поранення, в тому числі 3 дітей", - повідомили в управлінні.

Нагадаємо, минулого 2018 року внаслідок розриву вибухових предметів на Донбасі загинуло 10 осіб, ще 19 постраждало, з них п'ятеро – діти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ