Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З початку року на Львівщині на пожежах загинуло 40 осіб

Як інформує прес-служба ДСНС Львівщини, з початку року на Львівщині на пожежах загинуло 40 осіб.
З початку року на Львівщині на пожежах загинуло 40 осіб

За минулу добу на Львівщині у пожежах загинуло двоє людей:

11 квітня о 07:36 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в с. Кнісело Жидачівського району. На місце пожежі негайно було відправлено пожежне відділення 46-го Державного пожежно-рятувального поста. Вогнеборці прибувши, провели розвідку в палаючому будинку розміром 50 кв м, внаслідок чого було знайдено тіло власника будинку, чоловіка 1963 року народження. Пожежу вдалось локалізувати о 08:19 та повністю ліквідувати о 08:49. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 25 кв м. Всі обставини встановлюють правоохоронці.

Того ж дня о 21:09 на диспетчерський пункт "служби порятунку 101" надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку розміром 72 кв м. По прибуттю, вогнеборці висесли з задимленої будівлі тіло 34-річного власника будинку. Пожежу локалізовано о 22:20 та ліквідовано о 22:23.

Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у помешканнях є порушення громадянами правил пожежної безпеки під час експлуатації електрообігрівачів та печей, а також паління у приміщенні, дитячі пустощі з вогнем, перенавантаження або несправність електромережі, необережне поводження з вогнем.

Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Практично кожній пожежі можна запобігти.

Дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань. Зокрема:

• не залишайте маленьких дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
• слідкуйте за станом та справністю електромережі;
• не паліть цигарок у ліжку;
• у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі тощо;
• намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
• подбайте про захист помешкання при користуванні пічним або газовим опаленням.

При виникненні пожежі необхідно негайно викликати вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина має вирішальне значення! Пам'ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ