Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З початку року на Львівщині оштрафували близько 50 підприємців

З початку 2018 року ГУ Держпраці у Львівській області за використання незадекларованої праці винесено 47 постанов про застосування фінансових санкцій на загальну суму понад 16 млн.737 тис. грн. Про це заявили у прес-службі Головного управління Держпраці у Львівській області.

Зазначимо, що 5 вересня Урядом затверджені заходи, спрямовані на детінізацію ринку праці. Зокрема Розпорядженням передбачається проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування спільних комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

Нагадаємо, що до порушень, які пов’язані з використанням незадекларованої праці належать: 

фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору;

  • підміна трудових відносин цивільними;
  • оформлення працівника на неповний робочий час у разу фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві;
  • виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків.

До слова, у 2017 році за використання  незадекларованої праці  винесено 13 постанов на загальну суму   3 млн. 792 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ