Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

З початку року сапери очистили від мін понад 200 гектарів сільгоспземель - Шмигаль

Від початку 2024 року понад 200 тисяч гектарів родючих земель сапери обстежили, очистили від мін та передали аграріям.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

«Тисячі саперів з Державної служби надзвичайних ситуацій та Державної спеціальної служби транспорту щоденно працюють, обстежують та розміновують наші землі. Однак масштаб роботи настільки великий, що нам потрібні додаткові інструменти. Тому створюємо ринок гуманітарного розмінування та залучаємо приватних операторів протимінної діяльності», - зазначив він.

Очільник уряду підкреслив, що наразі особливо багато уваги приділяється розмінуванню аграрних земель.

«Нашим аграріям, які працюють на деокупованих територіях, повністю компенсуємо витрати на гуманітарне розмінування. У держбюджеті на цю програму передбачено 3 млрд грн», - підкреслив він.

Шмигаль поінформував, що від початку року понад 200 тисяч гектарів родючих земель сапери обстежили, очистили від мін та передали аграріям, аби вони могли знову сіяти та збирати врожай.

За його словами, топ-3 регіони з розмінування від початку року: Херсонщина, Харківщина та Миколаївщина.

«Використовуємо найсучаснішу техніку, дрони, роботизовані системи. Важливо, що з’являється все більше нової техніки для розмінування від українських виробників. У межах політики «Зроблено в Україні» держава буде підтримувати такі виробництва», - запевнив Прем’єр.

Він наголосив, що необхідно також збільшувати кількість саперів, для чого держава відкриває спеціальний навчальний центр.

«Роботи ще дуже багато, але завдяки підтримці наших партнерів з усього світу ми очистимо Україну від російського мінного сміття», - резюмував глава уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ