Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

З початку року українські спортсмени взяли участь у 659 міжнародних турнірах

Під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України Мініситр Ігор Жданов доповів про досягнення олімпійських і неолімпійських видів спорту, паралімпійців та дефлімпійців на міжнародній спортивній арені. Про це 5 липня повідомила прес-служба Міністерства молоді та спорту.

Так, з початку 2019 року спортсмени національної збірної команди України з олімпійських видів спорту взяли участь у 466 міжнародних турнірах найвищого рівня. Це чемпіонати світу та Європи, кубкові змагання.

Олімпійці вибороли 218 нагород – 66 золотих, 72 срібні, 80 бронзових.

Спортсмени з неолімпійских видів спорту, станом на липень 2019 року, взяли участь у 118 офіційних міжнародних змаганнях.

Вони вибороли 1200 нагород, з них: 427 золотих, 396 срібних та 377 бронзових.

Національні збірні команди України з видів спорту осіб з інвалідністю взяли участь у 75 міжнародних змаганнях.

Загальна кількість виборених нагород у І півріччі склала 372 медалей (133 золотих, 121 срібних та 118 бронзових).

Міністр також нагадав, що Україна посіла третє місце в медальному заліку II Європейських ігор серед 50 країн-учасниць: «Разом з мільйонами вболівальників спорту ми стали свідками найкращого за всю історію виступу нашої збірної на Європейських іграх. Порівняно з першими Євроіграми в Баку, нашій команді вдалося вдвічі покращити результат за золотими нагородами і перевершити загальну кількість завойованих медалей. У 2015 році, наші спортсмени завоювали 46 нагород: 8 золотих, 14 срібних, 24 бронзові. Ми були лише на 8-му місці за кількістю медалей найвищого ґатунку».

Загалом, для підготовки та участі спортсменів до II Європейських ігор в Мінську було інвестовано близько 60 млн. грн. з державного бюджету. Зокрема, в рамках підготовки, для потреб збірних команд було придбано сучасне обладнання, форму та інвентар на загальну суму 23 млн. А саме: байдарки і каное – 7 одиниць; комплект гімнастичного обладнання; обладнання для стрибків у висоту; інвентар для стрільби з лука; електронні установки Аскор для стрільби кульової; форму та інше професійне екіпірування.

«Отже, спортсмени на шляху до тріумфу в Мінську відчули досить серйозну підтримку української держави. Вважаю, що феноменальний результат на Євроіграх-2019 – є також найкращою оцінкою кропіткої багаторічної роботи нашої команди в Міністерстві молоді та спорту», - підсумував Ігор Жданов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ