Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівська «Іскра» може зупинитись - через конфлікт з "Львівгазом"

З понеділка, 16 травня, планують припинити постачання газу на львівське ПАТ «Іскра». Телефонограму такого змісту адміністрація підприємства скерувала в Адміністрацію президента України.
certsystems.kiev.ua

Як йдеться в повідомленні ПАТ «Іскра», підставою припинення постачання газу є «незаконні дії монополіста ПАТ «Львівгаз» який: паралельно до діючого газопроводу «ГРС Винники-Іскра» побудував новий газопровід без дозвільних документів, на підставі недостовірних даних (рішення Державної архітектурно-будівельної інспекція ру Львівській області N 19/02-1 від 19.02.16р. про скасування дозволу на будівництво); відмовляється підписувати акт розмежування, необхідний для видачі ліцензії ТОВ «Спектргаз» на розподіл природного газу для ПАТ « Іскра».

На підприємстві наголосили, що не мають заборгованості ні за газ, ні за його транспортування. Водночас припинення подачі природного газу на ПАТ «Іскра» призведе до техногенної катастрофи, руйнування скловарних печей, які працюють в безперервному режимі та повної зупинки підприємства.

ПАТ « Іскра» - єдиний виробний ламп в Україні, який дає роботу 2 200 працівникам і сплатив торік 61 млн грн

На підприємстві розповіли, що з 1978 року «Іскра» діставала газ завдяки газопроводу газопроводу  «ГРС Винники – Іскра». Відтак, газовики, які через цей газопровід також подавав газ до кількох поселень, хотіли забрати цей газогін собі. У такому разі «Іскра» мала б сплачувати до 6 млн грн на рік за постачання газу. Тяганина триває з 2014 року. Тоді газовики почали будувати нову гілку, щоб була змога окремо подавати газ мешканцям населених пунктів, що «сиділи» з підприємством на одній трубі. Натомість «Іскра» створила  ТОВ «Спектргаз», яке мало б подавати газ на підприємство, але така діяльність є ліцензійною, ліцензію отримати  «Спектргаз» не може, бо «Львівгаз» відмовляється підписувати акт розмежування. Але тепер «Львівгаз» має окремий газопровід для постачання газу населенню, отож, можна адресно залишити «Іскру» без газу.




 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ