Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За 7 місяців «Львівгаз» протранспортував 794 млн м куб газу

Впродовж семи місяців 2018 року ПАТ «Львівгаз» протранспортувало 794,2 млн. м куб газу, що на 28,8 млн. м куб менше, ніж за аналогічний період минулого року. Найбільше на Львівщині споживання газу скоротило населення. Про це повідомили в прес-службі "Львівгазу".

Найбільше скорочення обсягу зафіксовано серед побутових споживачів Львівської області. За 7 місяців 2018 року населення зменшило споживання на 22,5 млн куб. м, підприємства ТКЕ – на 2,6 млн куб. м. Установи та організації, що фінансуються з державного бюджету, промислові підприємства та релігійні організації майже не зменшили свої показники споживши 24,7 млн куб м, 91,4 млн куб м та 2,2 млн куб м відповідно.

Зменшення споживання блакитного палива призводить до погіршення фінансового стану ПАТ «Львівгаз». Окрім того, надходження тарифної виручки за послуги з транспортування газу пов`язано із сезонністю споживання газу. Тому в літні місяці тарифна виручка значно менша, ніж в холодну пору року.

«Основні роботи з обстеження, ремонту та профілактики газорозподільної системи Львівщини та ще низка запланованих заходів, котрі дають змогу забезпечити безаварійне та безперебійне газопостачання ми проводимо в літній період, а от грошей в цей же період отримуємо мізер. Відтак ми просто не в змозі покрити витратити компанії», - зазначив Директор технічний ПАТ «Львівгаз» Павло Сербан.

Тариф на розподіл природного газу єдине джерело надходження коштів до компанії, за рахунок нього й формується тарифна виручка. А встановлений НКРЕКП тариф на розподіл природного газу не покриває економічно обґрунтованих витрат компанії. Зокрема, вже за перше півріччя 2018 року ПАТ «Львівгаз» отримало збиток у розмірі 80,7 млн гривень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ