Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

За час війни близько 10 млн українців стали вимушеними переселенцями

За 21 місяць повномасштабної війни близько 10 мільйонів українців стали вимушеними переселенцями. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України

3,7 мільйона – у межах України, ще 6,3 мільйона шукають безпеки за кордоном.

Це одна з наймасштабніших демографічних криз від часів Другої світової війни – на цьому акцентувала заступниця міністра з питань європейської інтеграції Ірина Постоловська під час виступу на Глобальному форумі ООН у справах біженців, який відбувається в Женеві.

Заступниця міністра закликала УВКБ ООН і партнерів підтримати українську формулу миру та продовжувати активну участь у реагуванні на ситуацію в країні, зосереджуючись на підтримці стійкості, відновленні та реконструкції, ставлячи на перший план, – людей та інвестиції в людський капітал.

"Ми наголошуємо на критичній важливості пошуку рішень збройних конфліктів для розв'язання проблеми вимушеного переміщення. Формула миру з 10 пунктів, запропонована Президентом Володимиром Зеленським, представляє комплексний план припинення агресії та досягнення миру. Справедливого миру, заснованого на Статуті ООН. Миру, який унеможливить повторення агресії та гарантуватиме безпеку і справедливість для всієї міжнародної спільноти", – звернулася до учасників Ірина Постоловська.

Глобальний форум ООН у справах біженців – це найбільша міжнародна конференція у справах біженців. Цьогоріч у ньому беруть участь близько 4 тис. делегатів зі 165 країн, включаючи лідерів біженців, глав держав, урядів, компаній та лідерів некомерційних організацій з усього світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ