Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

За час війни підготовка українських військових зазнала кардинальних змін – Сергій Наєв

Після початку повномасштабного вторгнення основні зусилля були зосереджені на формуванні та підготовці новостворених військових частин, а також на проведенні заходів відновлення їхньої боєздатності.
Фото пресслужби Командування об’єднаних сил Збройних Сил України

Важливу роль у забезпеченні ефективної підготовки особового складу відіграють інструктори, які мають бойовий досвід та є експертами в своїй галузі. Вони ментори для новачків, підтримують їх та радять їм, спираючись на власний досвід ведення бойових дій.

На сьогодні ми бачимо, що в збереженні життя піхотинця на полі бою велику роль відіграють засоби повітряного вогневого ураження противника типу БпЛА. Значну увагу в центрах підготовки приділяють збільшенню кількості фахівців-операторів БпЛА та підвищенню їхньої якості підготовки.

За програмою підготовки фахівців за цим напрямом відпрацьовуємо питання взаємодії  підрозділів  БпЛА та засобів як для нанесення вогневого ураження противнику, так і для ведення повітряної розвідки вдень та вночі.

Слід зазначити, що громадські організації також беруть активну участь у підготовці фахівців операторів БпЛА. Наприклад, громадська організація, центр «КРУК» з квітня  2022 року здійснив підготовку більше 3 тисяч осіб для потреб Сил оборони України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив Командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ