Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За кошти ДФРР у Дрогобичі продовжать будівництво сучасного ЦНАПу

Шість Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) в Україні цього року отримають фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Про це повідомили 18 березня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Ці сучасні центри у форматі "Прозорий офіс" розташовані у великих територіальних громадах. Інформують у Міністерстві розвитку громад та територій України. Серед них - ЦНАП на вул. Бориславська у місті Дрогобич.

Як розповіли у департаменті економічної політики Львівської ОДА його будівництво розпочали ще у 2018 році на що загалом з державного, обласного та місцевого бюджетів скерували понад 7 млн грн. За ці кошти провели земляні роботи, залили фундамент майбутньої будівлі, вимурували стіни першого поверху та провели його перекриття. Також підвели мережі каналізування. У 2021 році планують залучити 10 млн грн з державного фонду регіонального розвитку та 5 млн грн з місцевого бюджету для продовження робіт.

Загалом ж проєкт передбачає будівництво двоповерхової будівлі, де на 1-му поверсі серед приміщень буде рецепція та зал очікування з дитячою зоною, зал обслуговування абонентів (фронт-офіс), громадська приймальня (бек-офіс), система електронної черги. На 2-у поверсі розмістять два конференцзали, зал для коворкінгу та технічні приміщення.

Як наголосили у Міністерстві розвитку громад усі ЦНАПи, які отримають фінансування стануть не просто місцями, де можна отримати державні послуги, а своєрідними офісами тергромад.

"Там мешканці зможуть поспілкуватись між собою та отримати консультації адміністраторів щодо життя своєї громади. А в деяких випадках – також отримати можливість використовувати приміщення ЦНАПу для ведення власного бізнесу", - зазначають у Міністерстві.

Таким і є ЦНАП у Дрогобичі, де в майбутньому працюватиме коворкінг. Також для облаштування ЦНАПу закуплять необхідне обладнання та проведуть благоустрій території з улаштуванням тимчасових автомобільних стоянок. ЦНАП відповідатиме вимогам інклюзивності, тут перебачать безперешкодний доступ з урахуванням потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

 Запуск ЦНАПу дозволить створити понад 30 нових робочих місць, Загальна кошторисна вартість проєкту: понад 33 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ