Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За кошти Світового банку Україна відновить критичну інфраструктуру в п'яти містах

Світовий банк дав Україні 1,7 мільярда гривень на відновлення критичної інфраструктури.
Фото ілюстративне

Як передає Ліга.нет з посиланням на пресслужбу Мінрегіону, уряд затвердив порядок та умови бюджетної субвенції на відновлення критичної інфраструктури. На процедуру відновлення скерують кошти позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку з групи Світового банку.

"Наразі серед першочергових завдань уряду є якнайшвидше відновлення критичної інфраструктури в областях, які постраждали у результаті російської агресії. Ухвалене рішення дозволить громадам відновити та модернізувати пошкоджені об’єкти, зокрема підприємств водопостачання, водовідведення, теплопостачання та поводження з відходами. Це своєю чергою сприятиме наданню споживачам якісних житлово-комунальних послуг", — зазначив виконувач обов'язків міністра Василь Лозинський.

Проєктом постанови передбачено розподіл понад 1,66 мільярда гривень між п'яти постраждалими містами:

Харків – 1,14 млрд грн
Миколаїв – 311 млн грн
Бровари – 91,8 млн грн
Кременчук – 59,8 млн грн
Житомир – 58,8 млн грн

До слова, після масованого ракетного удару військами рф по об'єктах критичної інфраструктури учора, 15 листопада, без світла залишились 10 мільйонів українців. До ранку більшість споживачів повернули до мережі, але по країні запроваджені віялові та аварійні відключення.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ