Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

За липень в АТО Україна втратила 23 захисників

Протягом липня у зоні АТО діяло так зване «хлібне перемир’я», яке оголосили ще від 24 червня на період збору врожаю. Гал-інфо проаналізувало офіційні дані штабу АТО від початку місяця. Загалом за липень російські терористичні війська здійснили 684 обстріли позицій сил АТО.
Фото з Укрінформ.

За місяць на фронті загинули 23 бійців, ще 60 отримали поранення і 9 воїнів зазнали бойових травм.

Більшість своїх обстрілів проросійські бандформування здійснювали у темну пору добу. Окрім того, штаб АТО повідомляв про застосування злочинцями артилерії. Потерпали від ворожих обстрілів і мирні населені пункти. Також були повідомлення про активізацію снайперів та ДРГ противника, які намагалися проникнути на позиції українських воїнів.

Найбільша кількість обстрілів була зафіксована 9 липня. Тоді за добу проросійські бандформування 38 разів відкривали вогонь по позиціям українських воїнів.  Попри підвищення ворожої вогневої активності, жоден український воїн внаслідок бойових дій тоді не постраждав.

«Хлібне перемир’я» чи криваві жнива: 25 загиблих і 666 обстрілів

Найбільше втрат ми зазнали за дві доби 19 та 20 липня.

З 19 липня на фронті розпочалася активізація бойових дій. Тоді чотири військовослужбовці ЗС України загинули: один захисник – від кулі ворожого снайпера, троє – підірвалися на мінно-вибуховому пристрої. Ще троє військовослужбовців отримали поранення. Загалом упродовж доби незаконні збройні формування 21 раз порушили перемир’я.

Загострення тривало і 20 липня. Ворог 29 разів відкривав вогонь по наших позиціях.  Тоді за поточну добу, в результаті активізації дій противника, у тому числі масованого обстрілу позицій ЗС України, загинуло п’ятеро українських військовослужбовці, один потрапив у полон. Восьмеро наших захисників отримали поранення.

Збройні Сили України дали гідну відсіч противнику, який зазнав значних втрат загиблими та пораненими.

Нагадаємо, що 24 червня було проголошено перемир’я на період збору врожаю - так зване «хлібне перемир’я».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ