Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За минулий тиждень на грип захворіло понад 150 тис. українців

За минулий тиждень (04–10.11) на ГРВІ захворіло понад 150 тис. українців, із них більше 66% - діти. Зареєстровано 6 випадків грипоподібного захворювання та 20 випадків тяжкої гострої респіраторної інфекції. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі МОЗ України.

Протягом вказаного періоду не зареєстровано жодного летального випадку внаслідок грипу.

Упродовж звітного тижня проти грипу вакциновано понад 34 тис. людей, а з початку жовтня щеплення зробили більше 125 тис. осіб.

Кір

Із 31 жовтня до 6 листопада в Україні на кір захворіли 65 людей: 16 дорослих і 49 дітей. Протягом тижня найбільше нових випадків кору зареєстровано у Закарпатській, Чернівецькій, Дніпропетровській та Одеській областях.

Дифтерія

Протягом тижня підтверджений ще один клінічний діагноз. Станом на 13 листопада встановлено 23 клінічних діагнози “дифтерія”.

За період 2010-2018 років було зареєстровано 56 хворих на дифтерію. Летальних випадків зареєстровано не було.

Наголошуємо, що вакцинація від дифтерії дозволяє захистити себе і близьких від тяжких наслідків хвороби. В Україні наявна якісна вакцина від дифтерії в усіх областях. Безоплатне щеплення можна отримати, звернувшись до педіатра, терапевта чи сімейного лікаря, з яким у вас укладена декларація.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, в Україні понад 3% людей живуть із хронічним гепатитом C.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ