Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

За минулий тиждень загиблих окупанта у 8 разів більше ніж у нас - Маляр

На сході Сили оборони України протягом тижня вели і оборонні, і наступальні дії та мали тактичний успіх. Обстановка на півдні за минулий тиждень суттєвих змін не зазнала.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, втрати російського війська на фронті минулого тижня були у 8 разів більшими за втрати Сил оборони.

"Загиблих за минулий тиждень у ворога у 8 разів більше ніж у нас", — прокоментувала Маляр втрати російського війська на фронті.

Ситуація на сході 

"Ворог здійснював свій наступ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там і зараз тривають важкі бої. Протягом минулого тижня на цих напрямках відбулось близько 250 бойових зіткнень. Ворог намагався витіснити наші війська із займаних позицій, але йому це не вдалось", — повідомила Маляр.

Окупанти за минулий тиждень здійснили 6457 обстрілів та  випустили 315006 боєприпасів. Порівняно з минулим тижнем кількість обстрілів збільшилась.

"Водночас наші війська на сході наприкінці минулого тижня розпочали контрнаступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідне, Кліщіївки та Курдюмівки. На кожному з напрямків просування від 1 до 2 км. Зараз війська закріплюються на досягнутих рубежах та продовжують нищити ворога", — додала Маляр.

Ситуація на півдні

Сили оборони України продовжували ведення  наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, повідомила посадовиця.

"За тиждень в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту  збільшено площу звільнених територій на 17 кв.км. Загалом з моменту початку наступу звільнена площа на півдні складає 130 кв.км", — зазначила Маляр.

На Таврійському напрямку військо РФ протягом минулого тижня 148 разів атакувало українські позиції.

"За минулий тиждень на Таврійському напрямку зафіксовано 3861 обстріл. Якщо скласти кількість ворожих обстрілів на сході та півдні, то вийде понад 10 тисяч обстрілів за тиждень. Це фактично цілодобово і щохвилини", — повідомила заступниця міністра оборони.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом тижня виконали 8783 вогневих завдання.

Українська авіація, ракетні війська та артилерія за минулий тиждень:

  • завдали понад 110 ударів по районах зосередження особового складу окупантів,
  • знищили 17 зенітно-ракетних комплексів,
  • завдали ураження по 11 пунктам управління, що значно знизило можливості війська РФ щодо враження української авіації і БпЛА
  • вразили 7 складів боєприпасів окупантів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ