Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За невиплату зарплати на Львівщині цьогоріч нікого не засудили

Судячи з матеріалів Єдиного державного реєстру судових рішень, загальними місцевими судами Львівської області у цьому році не було засуджено жодної особи за ст. 175 КК України (Невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат).

Останнє кінцеве судове рішення, що стосуються фактів невиплати зарплати (та яке наявне в даному реєстрі) датоване 8 липня 2019 року. Йдеться про постанову Франківського районного суду м. Львова стосовно директора TOB «Кільце І.Р.».

Обвинувачений, як зазначено у даному рішенні, «в період з січня 2017 по квітень 2018 року, при наявності у підприємства коштів, достатніх для виплати заробітної плати працівникам у повному обсязі, діючи умисно, у порушення ст.ст. 97, 115 Кодексу законів про працю України, ст.ст. 15, 24 Закону України «Про оплату праці», достовірно знаючи про наявність заборгованості по заробітній платі, безпідставно не виплачував заробітну плату працівникам підприємства більш як за один місяць». Загалом внаслідок умисних протиправних дій директора TOB «Кільце І.Р.» безпідставно не було виплачено заробітну плату на суму 56 412,28 грн.

Водночас у ході судового розгляду Франківський райсуд м. Львова задовольнив клопотання обвинуваченого про звільнення його від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України на підставі ст. 45 цього ж Закону (у зв'язку з дійовим каяттям). При цьому, закриваючи справу, суд взяв, зокрема, до уваги відсутність претензій до обвинуваченого з боку потерпілих (заборгованість яким була виплачена в повному обсязі), відсутність у нього судимості на час прийняття рішення, те, що він є інвалідом війни з другою групою інвалідності.

Щодо останнього вироку, який стосуються фактів невиплати зарплати (та який наявний в реєстрі), то таке рішення датоване 1 лютого 2018 року. Виніс його Мостиський суд Львівської області стосовно директора ТзОВ «Цегельний завод «Промінь»: за умисну та безпідставну невиплату зарплати працівникам за травень-серпень 2017 року - на загальну суму 333 000,46 грн.

Згідно з даним вироком, директора ТзОВ «Цегельний завод «Промінь» було засуджено до покарання у вигляді штрафу у розмірі пятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8 500 грн.). Також його позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків строком на один рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ