Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За пропаганду відмови від народження дітей пропонують запровадити кримінальну відповідальність

У Верховній Раді України зареєстрували проєкт закону №3316-1, який передбачає встановлення кримінальної відповідальності за “публічні заклики та/або пропаганду відмови від народження дітей, руйнування інституту сім’ї, позашлюбних і протиприродних статевих відносин та розпусти”.

Текст законопроєкту, автором якого є народний депутат від “Опозиційної платформи – за життя” Олег Волошин, розміщено на офіційному вебпорталі ВР. Про це повідомляється в матеріалі Центру прав людини ZMINA.

Фактично документ копіює зареєстрований раніше проєкт закону №3316 щодо криміналізації злочинів ненависті за ознакою сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності (СОҐІ), який на розгляд внесла депутатка Ольга Василевська-Смаглюк від партії “Слуга народу”.

Утім, замість мотиву ненависті за ознакою СОҐІ, у  проєкті закону №3316-1 Волошин пропонує доповнити низку статей і Кримінального кодексу мотивом нетерпимості до інституту сім’ї чи сімейних цінностей, а також внести його до обставин, які обтяжують покарання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ