Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

За рік АРМА розшукала 21 млрд грн у статутних капіталах

У 2018 році Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів розшукала з метою арешту і конфіскації частки в статутних капіталах компаній вартістю 21 млрд гривень. Про це під час звіту про підсумки діяльності відомства у 2018 році сказав голова Нацагентства Антон Янчук, повідомляє УНН.

"За 2018 рік АРМА розглянула вже понад тисячу запитів від правоохоронних органів про розшук активів. Трішки забігаючи наперед, можу сказати, що за неповних два місяці 2019 року цей показник вже перевищує 250 запитів", — зазначив Янчук, додавши, що до кінця поточного року очікує до 2,5 тис. запитів до агентства.

Для порівняння він нагадав, що АРМА розпочала свою діяльність у жовтні 2017 року, і за період з жовтня по грудень 2018 року на розгляд АРМА надійшло 69 звернень від правоохоронних органів про розшук активів.

Так, відповідно до звіту, у минулому році 493 звернення надійшло від органів прокуратури, 275 — від Національної поліції України, 134 з Національного антикорупційного бюро, 85 — від СБУ, 72 — Державної фіскальної служби і 5 від судів.

“Загалом величезну кількість активів було виявлено внаслідок діяльності з виявлення та розшуку активів у 2018 році. Це — частки в статутних капіталах, що посвідчують корпоративні права на сукупну вартість понад 21 млрд грн, цінні папери вартістю понад 0,5 млрд грн, понад 7 тисяч об’єктів нерухомості, понад 4 тисячі земельних ділянок, понад 3,5 тис. транспортних засобів і величезна кількість інших активів", — сказав голова Нацагентства.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ