Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За рік у Львові провели рекордну кількість трансплантацій

У 2023 році хірурги Першого медичного об’єднання Львова подарували шанс на життя багатьом пацієнтам з різних куточків України. За цей час вони виконали 128 трансплантацій органів. Це серця, печінки та нирки, а також легені, — інформує ЛМР.
Фото - ЛМР

У Львові виконали рекордну кількість одномоментних трансплантацій

Зокрема, за рік лікарі пересадили 128 донорських органів: 12 сердець, 95 нирок, 17 печінок, 2 легень та вперше в Україні – один комплекс підшлункова залоза та нирки. Також медики провели першу в Україні пересадку комплексу серце-легені та успішну спліт-трансплантацію печінки.

У Львові померла жінка, якій минулого тижня пересадили серце та легені

Більшість трансплантацій львівські медики проводили спільно з фахівцями лікарні «Феофанія», Інституту серця МОЗ України та Національного інституту хірургії та трансплантології імені О. Шалімова НАМН України.

«Ми безмежно вдячні нашим лікарням-партнерам з різних куточків України за співпрацю, бо без їхньої допомоги ми б не досягли таких успішних результатів.

Горді ділитись тим, що за цей рік в нашому Центрі проведено 15 успішних трансплантацій нирок діткам, наймолодшому пацієнту виповнилось лише 7 рочків», - зазначають у Центрі трансплантології Першого медобʼєднання Львова.

Загалом за три роки у Першому медичному об’єднанні Львова пересадили 301 донорський орган, давши людям шанс на повноцінне життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ