Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За самозахоплення землі та самовільне будівництво відтепер каратимуть кримінальною відповідальністю

За самозахоплення землі та самовільне будівництво відтепер каратимуть кримінальною відповідальністю — про це йдеться у законі про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки, який підписав Президент України. Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.
 Прийнятий закон передбачає, що самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику, карається штрафом від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.
Самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене особою, раніше судимою, або групою осіб, або щодо земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах чи зонах особливого режиму використання земель, карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.
Закон також передбачає покарання за самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, яке карається штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Натомість самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, або вчинене особою,  раніше судимою за такий саме злочин карається позбавленням волі на строк від одного до трьох років.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ