Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За звідництво та сутенерство на Львівщині цьогоріч засудили 9 осіб

Згідно матеріалів Єдиного державного реєстру судових рішень, з початку року львівські райсуди винесли шість обвинувальних вироків за статтями про звідництво (ст. 302) та сутенерство (ст. 303 КК України).

Загалом було засуджено 9 осіб. Усіх – до умовних термінів покарання.

У числі найцікавіших судових рішень – два останніх вироки, що були винесені 22.08.2019 року Галицьким райсудом м. Львова та які стосувалися організаторів борделів у Львові - у стриптиз-клубах «Какаду» та «Білий какаду».

Йдеться про двох осіб (уродженців Дніпропетровська та Ходорова Жидачівського району), що організовували та забезпечували діяльність борделів у Львові упродовж 2014-2016 років та які, як зазначено у вироках, «з метою конспірації і приховування своєї злочинної діяльності від правоохоронних органів використовували мережі стрип клубів «Какаду» і «Білий Какаду», у яких під виглядом розважально-танцювальних закладів надавались оплатні послуги сексуального характеру».

Забезпечення дільності борделів полягало, зокрема, у тому, що обвинуваченими було працевлаштовано у Львові близько 50 жінок, які повинні були надавати послуги інтимного характеру (в основному – із Харкова, де також діяв стриптиз-клуб «Какаду»).

Обидвом обвинуваченим (які уклали із прокурором угоду про визнання винуватості) Галицький райсуд призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі умовно: одному із іспитовим строком тривалістю 2 роки, іншому - з іспитового строком 2 роки 6 місяців.

Трохи раніше – 29.07.2019 року - Галицький райсуд м. Львова засудив за звідництво та сутенерство групу із чотирьох осіб, що організували надання платних сексуальних послуг повіями, використовуючи у Львові орендоване приміщення, автомобіль та мережу «Інтернет», за допомогою якої (через відповідні оголошення) «замовники могли здійснити попередній запис та подальший вибір осіб жіночої статі для отримання платних сексуальних послуг».

Усім чотирьом обвинуваченим (уродженцям Львова, Нового Роздолу, с. Зашковичі Городоцького району та с.Хвощівка Славутського району Хмельницької області) суд призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі умовно – з різними іспитовими строками.

Два вироки було ухвалено Шевченківським райсудом м. Львова – у більш «дрібних» справах.

Так, Шевченківський райсуд виніс рішення від 23.01.2019 року стосовно уродженця та громадянина Азербайджану, студента 4 курсу Львівського національного університету ім. Івана Франка, що повій для клієнтів підшуковував та направляв, перебуваючи у нічному клубі «Антураж». Всього правоохоронцями було задокументовано два епізоди злочинної діяльності, які мали місце в серпні 2017 року.

Суд визнав його винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 302 КК України (звідництво для розпусти) та призначив йому покарання «у виді штрафу в доход держави в розмірі сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян» - 680 грн.

Ще один вирок Шевченківського райсуду датовано 11.03.2019 року: щодо уродженки м. Новоград-Волинського Житомирської області, безробітної, яка була визнана судом винуватою відразу за двома статтями – у вчиненні звідництва та сутенерства.

Згідно даного судового рішення, злочинні дії обвинуваченої полягали в неодноразовому прийнятті замовлень від клієнтів «щодо забезпечення надання їм платних сексуальних послуг в приміщенні масажного салону «Каприз».

Суд призначив обвинуваченій покарання у вигляді 4 років позбавлення волі умовно.

Вирок за статтею про сутенерство був також винесений Жовківським районним судом. Дане рішення від 15.02.2019 року стосується уродженця с. Любині Яворівського району, що працював на посаді поліцейського БПОП ГУ НП у Львівської області.

Правоохоронець, як зазначено у вироку, в травні 2018 року зареєструвався під нікнеймом у соціальній мережі Інтернет на сайті "В контакті", «де почав розміщувати у різних групах вказаної соціальної мережі повідомлення про надання сексуальних послуг за грошову винагороду».

У подальшому, після узгодження деталей з клієнтами, обвинувачений на власному автомобілі марки "BMW" 740 «доставляв особу жіночої статі до завчасно узгодженого із клієнтом місця. де в подальшому отримував від клієнта грошову винагороду за надання послуг».

Жовківський райсуд засудив колишнього правоохоронця до трьох років умовно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ