Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Зафіксовані поодинокі випадки проблем з перетином кордону Росії українськими водіями, – Микольська

Наталія Микольська, яка попри заяви про відставку, є заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України, повідомила, що за останні дні були зафіксовані поодинокі випадки проблем з перетином кордону Росії українськими водіями вантажівок. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Розповсюджена 13-14.02.2016 інформація, що Росія обмежила перевезення українських перевізників не відповідала дійсності. Єдині обмеження, які діяли – це транзит до Казахстану через Росію товарів «під ембарго», – зауважила Микольська.

Також вона повідомила, що у вихідні працював штаб оперативного реагування щодо моніторингу ситуації з проходженням через територію України вантажних транспортних засобів Росії.

Микольська нагадала, що сьогодні також Кабінет міністрів України розгляне питання руху російських вантажівок територією України.

14 лютого Мінтранс Росії повідомив, що на території Росії у якості заходу у відповідь призупинено рух вантажного автотранспорту, зареєстрованого в Україні. Дія цих заходів, як йдеться в повідомленні російського відомства, що досі є на сайті, «зберігатиметься до врегулювання українською стороною ситуації з неправомірним блокуванням російських вантажних автотранспортних засобів на території України».

11 лютого, в Україні почав поширюватися громадянський рух за блокування транзиту російських товарів через українську територію, охопивши низку областей. Активісти закликають владу України офіційно заборонити такий транзит.

Росія на початку січня 2016 року повідомила про запровадження значних ускладнень для транзиту українських товарів російською територією до Казахстану, що на практиці обернулося фактично повним блокуванням українського транзиту через територію Росії. Тепер він можливий тільки через територію Білорусі, певні визначені прикордонні пункти, за умови відстежування руху вантажів за допомогою російської системи супутникової навігації «Ґлонасс» тощо.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ