Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Зафіксовано 486 тисяч заяв про зруйноване житло - Федоров

За останні місяці уряд отримав від українців 486 тисяч заяв про зруйноване або пошкоджене в результаті російської агресії житло.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час зустрічі щодо програми "єВідновлення" спільно із головою USAID Самантою Пауер, що відбулась у Бучі Київської області.

"Ніхто не знає ще обʼєм пошкодженого майна, скільки Росія зруйнує територій нашої країни, але ми вже у квітні запустили сервіс, де кожен українець може зафіксувати пошкоджене майно — неважливо, це приватний будинок або багатоквартирний будинок, — і відправити фото власної квартири й зафіксувати всі пошкодження через "Дію", — зазначив Федоров.

За його словами, українці надсилають відповідні заяви вже понад два місяці.

"Трохи більше ніж 2 місяці тому ми запустили послугу для того, щоб люди могли залишити заявку на виплату, після того, як зафіксували пошкоджене майно. За цей час через "Дію" було відправлено 468 000 заяв про пошкоджене та зруйноване майно", — розповів міністр.

При цьому українці залишили 27 тисяч заяв на виплати, додав він.

Федоров нагадав, що подати заяву можна через "Дію" або Центр надання адміністративних послуг. Після цього збитки оцінює спеціальна комісія. Станом на липень сформовано вже понад 500 таких комісій, 10 000 перебувають на етапі опрацювання, зазначив міністр.

Він також розповів, що понад 1000 людей вже отримали виплати на електронні карти за пошкоджене майно. Окрім того, 18 липня в Україні почав працювати сервіс для компенсації за зруйноване майно.

"Це не просто подача заявки, це реєстр, що зберігає усі дані, і їх не можна змінити. Також це перевірка в інших реєстрах, робота комісій на місцях, оцінка, наскільки ефективно використовуються гроші", — зауважив Федоров.

Він нагадав, що в межах програми українці можуть отримати до 200 тисяч гривень. Витратити їх можна лише на будівельні матеріали.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ