Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Західноукраїнський медцентр отримав майже 10 тонн меддопомоги від Червоного Хреста України

Спеціалізований дитячий центр у Львові отримав медичне обладнання загальною вартістю понад 16 млн грн.
Фото: пресслужба ЛОВА

Як повідомляють у департаменті охорони здоров’я ЛОВА, серед обладнання: функціональні ліжка та ліжка для транспортування, монітори контролю життєво важливих показників, комплекти для надання першої допомоги, апарати для серцево-легеневої реанімації, тонометри, пульсоксиметри, діагностичні ліхтарики та ін. А також близько 500 упакувань товарів медичного призначення для роботи хірургічного відділення.

Цінний вантаж колективу лікарні передав Президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук.

«Товариство Червоного Хреста України разом з партнерами по руху докладає максимум зусиль для полегшення гуманітарної ситуації в Україні. Ми знаємо наскільки важлива сьогодні підтримка української медицини й робимо все залежне від нас в цьому напрямі: передаємо обладнання та гуманітарну допомогу лікарням, підтримуємо роботи мобільних медичних бригад, впроваджуємо програми психологічної реабілітації населення, відбудовуємо лікарні, надаємо медичним закладам генератори», - зазначив він.

У дитячому закладі щорічно стаціонарне лікування отримує 7-7,5 тис. дітей і ще понад 70 тис. отримують амбулаторні консультації. Від початку бойових дій лікарня працює у посиленому режимі й цілодобово приймає пацієнтів.  

Директор ЗУСДМЦ Андрій Синюта подякував благодійним організаціям за допомогу та запевнив, що працівники центру готові працювати й надалі надавати медичну допомогу у повному обсязі.

«Завдяки новому обладнанню Центр матиме змогу ще ефективніше надавати комплексну допомогу маленьким пацієнтам. Хочу відзначити, що це ключовий заклад, який від початку повномасштабного вторгнення прийняв велику кількість важкохворих дітей з онкологічними, онкогематологічними, нефрологічними патологіями з усієї України, і продовжує це робити сьогодні», - додав директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОВА Орест Чемерис.

ДОВІДКА

За час повномасштабної військової агресії росії проти України в КНП ЛОР «ЗУСДМЦ», окрім надання допомоги пацієнтам Львівської області,  госпіталізовано 1700 внутрішньопереміщених дітей та  надано амбулаторну медичну допомогу близько 8500 вимушено переміщеним та евакуйованим пацієнтам з інших областей з різноманітними орфанними захворюваннями, у тому числі з онкологічними та онкогематологічними, нефрологічними патологіями, а також пацієнти, які потребують паліативної опіки.

На базі  Центру діють:

спеціальний центр концентрації дітей з онкологічними та гематологічними захворюваннями з усієї України, що надає медичну допомогу та готує їх до подальшої евакуації до Республіки Польща;

кризовий центр для надання психологічної допомоги дітям, постраждалим від військової агресії у складі Клініки психічного здоров’я дітей, підлітків та молоді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ