Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Захоплену Запорізьку АЕС приєднали до "Росатому": що відомо

Вже 8-му добу Запорізька АЕС знаходиться під окупацією російських загарбників.

Про це повідомляє "Енергоатом".

Вчора на Запорізьку АЕС прибуло 11 цивільних осіб із "Росатому". 

Серед них було ідентифіковано головного інженера Балаковської АЕС Олега Романенка та заступника головного інженера з ремонтів Ростовської АЕС Івана Малахова.

За словами представника цієї групи, їх направили для оцінки ядерної та радіаційної безпеки після обстрілів і захоплення станції, а також надання допомоги з ремонтами. 

Іншою причиною їхньої появи також називають відмову проукраїнського керівництва та персоналу ЗАЕС співпрацювати із загарбниками.

Водночас, інший представник окупантів, який представився керівником «військово-цивільної адміністрації», заявив, що це територія рф і буде такою назавжди, а Запорізька АЕС уже належить до системи управління концерну Росатом.

Також Енергоатом повідомляє, що станом на 11:00 12 березня 2022 р. український персонал станції працює на всіх 6 енергоблоках та професійно виконує свою роботу. Однак, всі технічні питання керівництво станції примушують погоджувати з окупантами.

Персонал знаходиться під сильним психологічним тиском з боку окупантів. Наші люди чинять спротив, відмовляються співрацювати з військовими, висловлюють неприязне ставлення до окупантів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ