Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Волинь

Захистити Львів: біля скандального будинку Терлецьких зберуться активісти

Сьогодні, 2 серпня біля будинку Терлецького, що на вул Сахарова,52, зберуться активісти, аби захистити окрасу вулиці від забудовника. Про це на Facebook-сторінці "Скандальні забудови у Львові" повідомила активістка Лідія Конюх.
Колишній будинок Терлецьких на вул.Сахарова. Фото: Ігор Чорновол

"Всіх хто любить Львів, хто гордиться нашим чудовим історичним містом, хто не хоче в історичному ареалі бачити страшні скляні монстри. Прошу всіх небайдужих львів'ян прийти і захистити нашу історію.
Чекаємо Вас з 14 до 15 години вже сьогодні 02.08 за адресою вул. Сахарова, 52. - будинок Терлецького. Тут відбудеться виїзне засідання виконкому, члени якого повинні почути думку кожного з Вас", - йдеться у повідомленні активістки.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у Львові знесуть будинок Терлецьких, який розміщений на Сахарова, 52. Таке рішення прийняв виконком ЛМР.

Також нагадаємо, що Михайло Терлецький був єдиний українець, який мав власну аптеку у Львові. Завдяки саме Михайлові Терлецькому аптека “Під Чорним орлом” стала своєрідним культурним осередком для зустрічей і співпраці української еліти в умовах польської експансії.

М.Терлецький був меценатом, він робив чималі пожертви на громадські та наукові товариства. Безкоштовно відпускав ліки для хворих лічниці Андрея Шептицького

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ