Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Замінити водійське посвідчення тепер можна в "Дії"

У застосунку «Дія» відтепер можна подати заяву на заміну водійського посвідчення, а потім забрати його в сервісному центрі МВС або ж відмовитися від пластику і залишити лише цифровий документ.
Фото: ТСН Авто

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Замінюйте водійське посвідчення за кілька кліків у Дії. Послуга доступна як для водіїв-новачків, у яких закінчився дворічний термін дії першого посвідчення. Так і для тих, хто загубив чи пошкодив документ. Змінив прізвище або просто хоче викинути пластик та користуватися цифровим документом, який завжди під рукою",  зазначив Федоров.

За його словами, щоб скористатися послугою, необхідно подати заяву в застосунку, а потім забрати посвідчення в сервісному центрі МВС. Також є можливість взагалі відмовитися від пластикового документа та залишити лише цифровий.

Федоров наголосив, що після подачі заяви про заміну посвідчення в Дії, послугу необхідно оплатити протягом 10 хв, інакше вона анулюється.

"Далі чекайте на запрошення до сервісного центру МВС або на push-сповіщення від Дії про готовність цифрового документа", — додав він. 

Щоб послуга працювала — потрібно оновити застосунок. 
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ