Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Зараз енергосистема переживає наймасштабнішу атаку з боку росії — Галущенко

До 80% теплової генерації було атаковано росіянами. Більш ніж половина гідрогенерації. І велика кількість підстанцій.

Про це Галущенко сказав під час зустрічі з данським колегою Ларсом Аагардом у Києві 8 квітня, пише Суспільне. 

“Не можу назвати цифру. Але велика кількість підстанцій “Укренерго”, які передають електроенергію. Це наймасштабніша атака, і зараз вона до речі відбувається кожну ніч”, — сказав Галущенко.

За його словами, йдеться про наймасштабнішу атаку на енергетику України, навіть якщо брати 2022-2023 роки, коли ці атаки почалися з 10 жовтня, і масовану атаку 9 березня 2023 року.

“Ворог атакує масштабно. Це і з точки зору засобів ураження. Тому що, якщо протягом 2022-2023 року ми спостерігали десь в середньому близько ста засобів ураження одночасно, то, наприклад, 22 березня це було більше 150. Тому атаки посилюються, і масштаб, відповідно, і вплив атак набагато більший”, — додав міністр.
22 березня Росія почала новий етап масованих обстрілів української енергетики. Тоді окупанти випустили 88 ракет і 63 "Шахеда", що стало найбільшою атакою на енергосистему за час війни. Зокрема росіяни вдарили по ДніпроГЕС. Тоді за тиждень РФ обстріляла Україну майже сотнею ракет та дронів-камікадзе. Через це в семи областях запровадили аварійні відключення електрики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ