Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Заробітчан, які повернулись в Україну, масово задіють в дорожніх роботах

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з представниками дорожньо-будівельних компаній. Обговорили ситуацію з будівництвом та ремонтом доріг і отриманням дозвільних документів.
Денис Шмигаль

Одна з головних тем зустрічі - створення нових робочих місць та працевлаштування українців у дорожньо-будівельну галузь.

Важливо, щоб підрядники максимально залучали до робіт саме українців.

«Ми попередньо домовилися, що левова частка фахівців, задіяних до робіт, мають бути громадянами нашої держави. Адже в цей час, коли стільки українців повернулися додому, ми маємо забезпечити їх роботою. Це стосується як вітчизняних, так і іноземних підрядників, які працюють або працюватимуть на будівництві доріг», — відзначив Денис Шмигаль.

Крім того, з представниками дорожньо-будівельних компаній було досягнуто домовленості максимально задіяти вітчизняного товаровиробника.

«Я вважаю, що якщо матеріали виробляються в Україні, то саме вони в першу чергу мають використовуватись на будівництві», — зазначив Прем’єр-міністр.

Сторони домовилися про регулярність таких зустрічей та виконання взятих на себе зобов’язань у повному обсязі. 

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 51% українців хочуть залишитися і продовжувати роботу в Польщі. Їх хвилюють питання, як продовжити дозволи на роботу або легальне перебування, термін дії яких закінчився під час карантину. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ