Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Заробляв на розмитненні: ДБР затримало на вимаганнях митника

Фото: ДБР
Фото: ДБР
Фото: ДБР
Фото: ДБР
Фото: ДБР
Фото: ДБР
1/3
Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, затримали начальника одного із відділів Полтавської митниці ДФС за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, митник організував злочинну схему одержання неправомірної вигоди під час розмитнення автомобілів, які переміщувалися через державний кордон України. Аби не створювати штучні перешкоди і не затягувати процес митного оформлення, діяв "тариф" — 800 гривень з автомобіля до 2009 року випуску. За новіші авто, в залежності від марки, сума хабарів була вища.

Начальника відділу Полтавської митниці затримано після одержання 3300 гривень неправомірної вигоди в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу.

Наразі планується повідомлення затриманому про підозру. Слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Полтавської області. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Полтавській області ДСР Нацполіції. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, слідчі ДБР повідомили про підозру старшій державній інспекторці митного поста "Краковець" Львівської митниці ДФС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ