Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Заступнику Голови Державної архівної служби України повідомили про підозру

Заступнику Голови Державної архівної служби України повідомили про підозру, - прес-центра НАБУ.

9 липня 2019 року заступнику голови Державної архівної служби України повідомили про підозру у зловживанні впливом (ст.369-2 КК України) та внесенні недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на здійснення функцій держави або місцевого самоврядування (ст.366-1 КК України).

Слідство встановило, що посадовець в обмін на 10 тис дол США неправомірної вигоди пообіцяв сприяння у працевлаштуванні особи до Фонду державного майна України. Згодом, сторони домовилися про зменшення вартості «послуги» — до 9,8 тис дол США. Гроші передавалися двома траншами. Під час отримання другого  — в розмірі 4,8 тис. дол. США, посадовця викрили «на гарячому» та затримали.

Крім цього, з березня 2018 року детективи НАБУ та прокурори САП здійснювали ще одне досудове розслідування, в межах якого в діях заступника голови Укрдержархіву встановили інше правопорушення, підслідне НАБУ: внесення до е-декларації за 2016 рік завідомо недостовірних відомостей. Зокрема, посадовець не відобразив отриманий ним дохід у 1,24 млн грн  та видатки у 1,105 млн грн, а також інформацію про два правочини: купівлі-продажу та дарування (за останнім він подарував іншій особі нерухомість вартістю  3,299 млн грн).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ